Onderweg naar Dierendag!

Vrijdag, 1 oktober 2021.

In de tuin gevonden: een vogeltje, onbeschadigd maar wel hartstikke dood. Ik herken het als een van de vogeltjes die hun nesten (het zijn er zeven!) in de stekelige citroenboom hebben. Ik noem ze gemakshalve maar mussen, want daar lijken ze nog het meest op. En over de nesten kan ik schrijven dat die er maar belabberd bijhangen, met veel losse grassprieten. Als of de mussen ze met tegenzin bouwen. Maar een dood vogeltje vergeef je zoiets. Van mijn vader leerde ik een raadseltje. Komt ie:

Vraag: Wat is het verschil tussen een dood vogeltje?

Antwoord: Het ene pootje staat hoger dan het andere.

Zaterdag, 2 oktober 2021.

De club, zo noem ik Judy, Claire, Jeebee, Thea maar, gaan vanochtend op de motor naar Calumpang, een gehucht tussen Tagusao en Rizal. Ze bekijken daar een lap grond dat te koop staat. Met de afmeting van 7,5 hectare is het meer dan 14 keer zo groot als het onze, met net als hier veel kokospalmen én een kort maar fraai strand. Vraagprijs 7 miljoen peso’s. Wie is daar in geïnteresseerd? Rammel en Kathleen in Viterbo, Italië. Na telefonisch overleg doet Rammel een bod van 5 miljoen peso’s, ca 9 duizend euro. Hij ziet het als een zoveelste investering (de kokos, dus kopra) én als een plek voor een vakantiehuisje aan het strand. Zullen we ooit buren worden?

Als de club terug is en verhaal doet, gaat dat gepaard met een bak ijs. DoubleDutch. Het blijkt een mix te zijn van vanille en chocolade, half gesmolten maar lekker. Kleine en grote lepels gaan over tafel. Jeebee en ik delen de rest op de bak’s bodem. Ik win.

Zondag, 3 oktober 2021.

Hoewel de dag begint met een lichtgrijze bewolking verdwijnt dat als we gaan zwemmen. Samen met de honden. De laatste één voor één, Teddy uitgezonderd. Die wil nooit het water in en daar hebben we iets op gevonden. Hij wil namelijk altijd spelen met een andere hond. Dus de oplossing is, dat Judy voor mij uit gaat met Happy aan de lijn. Ik volg met een trekkende Teddy, die amper door heeft dat ze al tot haar schoft in het water staat. Hoera. Nu nog even de crawlslag leren, haha.

Ik ben al enige tijd online met “focusingonwildlife”. Super!! Een organisatie die wereldwijd volgt wat er zoal met ‘s werelds fauna gaande is. Vandaag kreeg ik de uitslag van een fotowedstrijd toegezonden en ik kan niet nalaten om de winnende plaat (met de titel: Jumping for Joy) mee te nemen in dit stukje dagboek. Al was het maar ter ere van Dierendag, 4 oktober, morgen dus!

Er gaat in onze tuin geen dag voorbij of we horen dan wel zien eekhoorntjes. In de loofbomen, in de kokospalmen. Rennend en springend. Deze foto is wel héél spectaculair.

Wie de andere ingezonden foto’s wil bekijken, ga naar www.focusingonwildlife.com Het is werkelijk de moeite waard, én gratis.

Maandag, 4 oktober 2021.

Vandaag is het echt Dierendag en we vieren het met de foto van een kikkertje, dat in alle rust op een blad zit te mediteren, met opgevouwen pootjes en open oogjes. Yoga? Als ik het wil pakken maakt ie – blijkbaar 100% alert – een reuzensprong en verdwijnt in het hoge gras rondom. Gelukkig geen poes in de buurt.