Goed Weekend!

Donderdag, 29 april 2021.

Yofil is altijd in de weer met zijn camera en vandaag mailt hij me een opname van één van de miljoen zonsondergangen van hier, die hij op voorraad heeft. Nu een duidelijk gemanipuleerd exemplaar, mèt handtekening.

Ook al gaat hij naar Saudi Arabie als ‘massage-therapeut’, met zijn camera wil hij daar carrière maken en geld verdienen. Ik hoop van ganser harte dat hem dat lukt. In zijn paspoort heeft ie inmiddels een visum voor dat land.

Vrijdag, 30 april 2021.

Met enige nostalgie in hart en hoofd denk ik aan de Koninginnedagen in het verleden. Aan de vrijmarkt in de Goffert, het grote, groene plantsoen van Nijmegen en aan andere plekken waar ik gewoond heb. Slenteren langs op dekens of anders gewoon in het gras uitgestalde koopwaar. Ukay-ukay natuurlijk, tweedehands en duidelijke afdankertjes.

Judy gaat op de motor naar Quezon en ik vraag haat een foto te maken van de toren van gehakte houtjes, die voorbij de spillway aan de kant van het zand pad is opgetrokken. Houtjes die in de blakerende zon liggen te drogen. Zodanig op elkaar dat de wind er makkelijk doorheen blaast en de zon er goed bij kan. Bijna twee meter hoog. Gewoon langs de weg. Toch nog een beetje Koninginnedag?

Zaterdag, 1 mei 2021.

Pinkie lapt vanochtend alle ramen. Nou ja, lappen? Het is nat maken en spoelen en dan met een prop krant schoondrogen. Ik ben altijd weer verrast, dat je dat kunt doen met een krant vol vette, zwarte tekst, maar het werkt voortreffelijk. Als ze klaar is heb ik een pracht view op strand en zee door de rij van acht ramen in de voorgevel.

En dat helpt ook bij het bekijken van een voorbij komende karbouw, die met kar en al zijn eigen weg gaat. Kaarsrecht langs de vloedlijn. De eigenaar/boer rijdt op z’n motor naast het dier, dat zo te zien geen begeleiding nodig heeft, haha.

GOED WEEKEND