Fijn weekend.

Maandag, 9 augustus 2021.

Judy, terug van een ochtendje Quezon, brengt wederom post mee. Drie afschriften van ICS, visa cards en een bericht van de SVB, bemiddelend voor de NIDI, Nederlands instituut met een onderzoek naar bevolkingsvraagstukken. In dit geval met een digitale enquete naar de vraag: Waarom bent u geëmigreerd… Hoe is het om te wonen in het land waar u bent… etc. etc. Alles omdat meer en meer Nederlanders ervoor kiezen om in het buitenland te wonen.

Het blijft plastic halen van het strand. Niet echt veel, maar altijd wel wat, en ik wil ons strand gewoon clean hebben. Weg plastic, papier, glas (!?) en andere troep. Een super schoon strand. Eeuwig en altijd. Of we gasten hebben of niet. Als we een wandeling maken over het verdere strand, zie je daar altijd rommel liggen. Zwerfvuil, door de mensen weggegooid. En derhalve is er geen mens die zich erom bekommert. Pinoy!

Dinsdag, 10 augustus 2021.

Judy en de famile gaan gezamelijk naar Ladayon om te werken aan de omheining van het lapje grond van Jeebee. Palen en prikkeldraad. Ik blijf zoals meestal liever thuis en vul de digitale formulieren van de NIDI in. Bij de multiple choices van vraag 27 valt de stroom weg en moet ik stoppen. Half elf. Later verder.

Na de lunch met zalmsalade en toast hou ik siesta. Ipad mee, omdat ‘mijn geel-oranje vogeltje’ zich steeds meer laat zien en ik gok op een goeie foto na de vele onscherpe die ik al maakte. Ik probeer van alles om (door het raam heen) het beestje met scherpte te vangen. Vandaag met de Ipad en morgen wil ik het met de Iphone proberen.

Als ik na de fotosessie gewoon op het bed ga liggen, kan ik Willempie (vanwege de oranje toupet) alsnog zien en volgen. Zijn fluitje is, weet ik inmiddels, superhoog en scherp. Ik probeer het geluid na te bootsen door te fluiten, noem het maar sissen via mijn ondertanden, en het lukt blijkbaar vrij aardig. Willempie vliegt wat onrustig van blad naar blad en dan meer malen tot op de vensterbank buiten, tegen het raam. Leuk.

Woensdag, 11 augustus 2021.

Ik wordt moeilijk wakker, maar sta om half zeven op. Judy is al aangekleed en wel in de keuken bezig. Ik maak koffie en we drinken samen. Dan ga ik zwemmen, alleen. De uitlopers zijn steenkoud, branding blijft uit, maar het water verderop is lauwwarm onder de oppervlakte. Warmte, nog van gisteren, want de zon laat verstek gaan. De hemel boven het land is zwaar bewolkt. Gelukkig komt de wind uit zee en blaast later inderdaad de wolken terug naar de bergen. Het wordt weer warm.

De club is opnieuw naar Ladayon. Werken aan Jeebee’s lapje grond. Het zal je lot maar wezen, haha. Ik ga verder met de enquete over de geëmigreerde Nederlanders en het lukt me waarachtig de zaak af te ronden voodat de stroom opnieuw uitvalt.

In de cactuskamer zie ik aan de voet van een hoge plant één enkele bloem. Met een mooie, warme kleur. Iets heel anders dan de ‘queen of the night’. Misschien wel de king of the day!

Later snij ik door Judy voorgekookte aardappelen in schijfjes, snipper een ui en bak het zaakje in olijolie uit Viterbo. Samen met baboy adobo (gemarineerde en gebakken stukjes varkensvlees) heb ik daaraan een voortreffelijke lunch. Pinky eet hetzelfde maar met rijst. Allicht.

Donderdag, 12 augustus 2021.

De klus in Ladayon sleept zich voort en ook vandaag is de familie uit beeld. In de rust zie ik tijdens mijn siesta Willempie weer tegen het raam zitten. Als ie op een van de bladeren achter het raam zit kan ik een foto maken. Niet wat je noemt scherp, maar zijn gele buik is in zicht, en veel belangrijker nog: zijn oranje toupetje.

Vrijdag, 13 augustus 2021.

Vandaag komt m’n Heineken pensioen binnen op de raborekening, maar niks daarvan. Om 10, 12, 14, 16, 18 uur ik check en check, maar eerst geen bijschrijving, daarna contactproblemen. Rabo in de stress? Uiteindelijk lukt het via Moneytrans, een formidabele uitvinding om snel en veilig geld naar het buitenland over te maken, om de ongeziene overmaking naar Quezon te versturen. De hemel is gered. Maar wat een dag. Van ‘s ochtends vroeg tot ‘s avonds in de weer met een slechtwerkend internet om je handel te regelen. Blwah…

En we hebben het geld nodig om naar Concepcion te kunnen reizen. Bezoek aan vrienden én om de stipkippetjes op te halen. Goden dank dat het uiteindelijk lukt.

Judy zei begin van de week al, dat we een “vrijdag de 13de” tegemoet gaan. Ik ben niet bijgelovig, maar vandaag is wel een D-Day, Disastrous Day. Ook al loopt het goed af.

Fijn weekend!!!! Wij gaan op reis….