Equinox en verse kreeft.

Zondag, 13 juni 2021.

Judy bezigt zich met het uitvogelen van recepten voor het maken van shoarma met kip. Daar slaagt ze uitstekend in en de shoarma komt in de gisteren gebakken pitabroodjes op tafel. Een meer dan voortreffelijke hap, die mij tijdens de maaltijd aanzet tot het maken van een opmerking: “Ik ben blij dat mijn naam Mohammed Ali is, dat ik Arabier ben en dat ik hier en nu shawarma eet.”

Maandag, 14 juni 2021.

Judy en Jeebee zijn naar Quezon en het is stil in huis. Het enige dat ik hoor is af en toe een zacht gepiep uit de kartonnen doos met de kittens. Uit de doos met de eieren van de stipkip komt – nog – geen geluid. Nog veertien dagen te gaan, is de verwachting. Vooropgezet dat het werkelijk lukt om hatchlings te krijgen.

Dinsdag, 15 juni 2021.

Bij één van de ramen van onze woonkamer vind ik een prachtig klein vlindertje. Met kanariegele vleugels, die aan de tippen en langs de rand zwart gekleurd zijn. Ik zoek op internet en vind waarachtig de bijbehorende naam. Common grass yellow, ofwel Eurema hecabe, in het latijn.

Robert belt en we praten uitgebreid bij. Zowel over de corona hier, als in Nederland en Zwitserland. Dat laatste vanwege hun geplande week vakantie in het famile-chalet van Sonja daar. Duimen dat het soepeltjes door kan gaan.

Woensdag, 16 juni 2021.

Equinox. De langste dag van het jaar, hetgeen in onze omgeving misschien niet meer dan 10 minuten uitmaakt. Wel gaat de zon onder achter de meest rechtse palmbomen. Vanaf nu ‘reist’ ie weer naar links, tot achter Tagusao op 16 december. Hij krijgt zogezegd het heen en weer.

Een vrouw uit Simunong komt hier en verkoopt ons langoestes en pitik, ook een schaaldier, maar zonder voelsprieten. Judy gaat meteen op jacht naar een fraai recept, maar legt de langoestes in de koeling ‘om te slapen’, zoals ze zegt. Morgen, na haar terugkomst van Puerto (ja, ze gaat weer es) wil ze er mee aan de slag. In witte wijn met een lekker sausje, met verse peterselie uit Puerto. Ik verheug me erop