De loftrompet….

Zondag, 22 augustus 2021.

Allicht staat deze dag, als alle zondagen in het teken van de rust. Ik had graag gezwommen, maar harde winden en een ruige zee houden me tegen. Tijdens de siesta plenst het rondom alsof het hagelt.

Pas tijdens ons Happy Hour komt de wereld op adem en aan de horizon lijkt het alsof de engel Gabriël de loftrompet steekt over het resultaat, haha. Kijk mee!

We vragen pastor om naar onze waterpomp te komen kijken. Er is iets mis mee en hij brengt nog maar weinig water in de watertoren. De trouwe ziel komt meteen om er aan te werken. Als hij -tevreden- komt melden dat de klus geklaard is, maar dat ie het niet kan checken, want we beleven de zoveelste stroomstoring. Zoals altijd krijgt hij een kop thee, maar dan…. hup, het licht gaat aan. Als een godswonder, maar ja, dat heb je met een pastor op zondag, haha. Hij koppelt de zaak alsnog aan elkaar en yesss, het werkt.

Maandag, 23 augustus 2021.

Judy en Jeebee rijden vandaag naar Brooke’s Point vanwege betalingen die gedaan moeten worden bij de Landbank, en dan blijkt Brooke’s toch nog heel wat dichterbij dan Puerto Princesa. Om zeven uur rijden ze weg en om zes uur zijn ze terug.

Met meenemen van een plastic zak met Turnets (Tagalog voor Ternates), de bloemen van de Blauwe Erwt. De kleur van de bloem is inderdaad knalblauw en wordt gebruikt voor het maken van thee met -volgens you tube- een 20-tal medicinale werkingen. Lekker? Nog geen idee.

Dinsdag, 24 augustus 2021.

Gisteren de aow binnengehaald, dus vandaag naar Quezon. Judy niet alleen, maar met Lemuel, die bij E-lay de nodige materialen voor ons wil kopen voor een betere wifi-ontvangst. Op een aan te maken cementen zuil achter het huis. Ter vervanging van de bamboe paal met antenne in de boom.

Jeebee slaat alarm in de buitenkeuken als ze Dubby ziet spelen met een ahas, slang. Ik ben te laat om de slang te redden, maar alsnog een foto van dichtbij is geen probleem. Jeebee brengt het beest naar het vuur om te verbranden. Er is altijd wel ergens een vuurtje. Ditmaal bij opoe.

Woensdag, 25 augustus 2021.

Nu we weer wat vaker stroom én internet hebben, zit ik redelijk veel aan m’n bureau. Te mailen, te puzzelen en te schrijven. Judy verrast me dus met een bloemetje. Voor naast de laptop. Gisteravond al, en een fotootje mag, haha. Eén wilde bloem, plus een takje orchideeën. Mooi.

Vandaag is ze naar Puerto, waar ze een afspraak heeft met de BIR-overheid, die onze grond ‘under title’ heeft en waar we een laatste betaling voor screening mogen, nee moeten doen. Grote verrassing en we zijn meteen blut voor de rest van de maand en half september.

Willempie, m’n spatgele lievelingsvogel met z’n oranje toupetje, blijkt een vrouwtje te hebben. Ook geel, maar het oranje ontbreekt; de rug is enigszins vaalgrijsbruin. Ik ga haar maar Willemijntje noemen. Een leuk koppel. Ze hebben vast een nest in de buurt, maar ik heb geen idee waar. Trouwe bezoekers op de bladeren van Judy haar planten-park. Af te lezen aan de achtergelaten poep.

Donderdag, 26 augustus 2021.

Judy in de lappenmand. Duidelijk een gevolg van alle reizen die ze deze week maakte. Brooke’s Point, Quezon en Puerto Princesa. Lange reizen op de motor en in de shuttle met de aircon. Ontstoken toncils is het gevolg en ze brengt vandaag bijna de hele dag in bed door. Meestal slapend.

Jeebee, die dinsdag met koorts te kampen had, is opgeknapt en viert vandaag de komst van haar geiten, kambing. Lemuel had al eerder een geitenhok voor overnachting en ook schuilplaats bij regen gebouwd. Hoewel er nog wat nipaplaten op het dak moeten, is het klaar voor gebruik. Jeebee krijgt haar geiten, met jonkie, een familie van vijf vanochtend bezorgd en ze is er niet bij weg te slaan. Tot vandaag stonden ze geparkeerd bij het huis van Pinky. Nu mogen ze in het wijde veld van ons, onder de prinsenvlag, de Hollandse driekleur, die – verschoten – Oranje-Blanje-Bleu toont. Wind ontbreekt.

Happy Hour is, met Judy in bed, een kwestie van een flesje bier en ik en mijzelf. In plaats van een gesprek met Judy, wordt het een gesprek met een blocnote. Vruchtbaar als ik weet niet wat. Hier komt een en ander:

Rutte heeft radicale ideeën.

Zeker met een vrouw gevreeën.

Een notitie vanuit de Oost,

tijdens de borrel: Proost.

Nog voor de borrel op tafel kwam,

schreef ik dit luisterrijk gezwam:

Na mijn allerlaatste borrel

heb ik Rutte op de korrel.

Hij belazert ons allemaal.

Ook de Staten Generaal.

Verhuis hem dus maar naar de lik,

is mijn bescheiden mening… hik!

Ik schrijf m’n dagboek zonder enige soort van copyright, dus als iemand bovenstaand in een krant tegenkomt bij de ingezonden berichten hoeft ie niet verrast te zijn.

Overigens, voordat m’n Happy Hour eindigt maak ik snel nog een foto van twee Chinese onderzeeboten. Hier in de baai. Vlak voor mijn neus. Vlug, voor ze onder water gaan. Maar nee, ze blijven maar drijven. Als ik weer wat bij zinnen ben en helder kan kijken, vermoed ik twee halve bomen, die met het rivierwater naar hier zijn gegleden.

En hiermee eindig ik en plaats deze dagen op onze website, wensende een ieder een goed weekend. En beterschap voor mijn meisje…