Camote kun je eten!

Maandag, 22 februari 2021.

Grijze dag met een lichte ‘ambon’, motregen dus. Voor de zoveelste maal hoopte ik te gaan zwemmen, maar dat wordt niks.

Op de vloer van de slaapkamer vind ik een dode vlinder. Waarschijnlijk een mot. De vleugels blijken volkomen gaaf te zijn. Niks niet aangevreten of zoiets. Natuurlijk gaat ie op de plaat. En in m’n Vlinderboek.

Dinsdag, 23 februari 2021.

Er wordt door pastor en Erik hard gewerkt. Gelukkig is er voldoende groene bamboe, zodat het klussen niet stagneert vanwege het niet voorhanden hebben van materialen.

Woensdag, 24 februari 2021.

Pastor maakt in de ochtend de vloer van de kubo af. Pinkie kan gaan schoonmaken. Morgen krijgen we gasten. Arthur en Menchie. Vrienden inmiddels.

Donderdag, 25 februari 2021.

Vanmiddag komen onze gasten. Voor mij ongemerkt, want ik hou m’n siesta. Daarna begroet ik ze hartelijk. Later eten we samen en tafelen na met de laatste Bacardi Gold.

Vrijdag, 26 februari 2021.

Judy en Menchie gaan samen naar Quezon, waar ze een afspraak hebben bij de notaris. Er moeten paperassen worden ondertekend ten bewijze van de aankoop door Menchie van een beachlot in Tagusao. Menchie tekent, Judy is getuige. Natuurlijk worden er daarna garnalen gekocht voor het avondeten.

Arthur en ik vermaken ons los van elkaar met leesboeken en strandwandelingen. Het is zonnig en prachtig weer.

In de middag, na de lunch komt de wind en dan de regen. Gelukkig blijft het bij een enkele bui en kunnen we alsnog op het terras genieten van Happy Hour en het avondeten.

Zaterdag, 27 februari 2021.

Om negen uur in de ochtend vertrekken onze gasten. Judy rijdt mee tot aan Sawmill. Ik blijf thuis, zoals meestal.

Nog steeds geen jonge schildpadjes. Ik ha zo gehoopt de hatchlings naar zee te zien krioelen terwijl de gasten nog hier waren, maar nee, dat mocht niet zijn.

De merienda van vanmiddag is voorzien van gekookte banaan en camote, zoete aardappel. Steeds weer ben ik verrast over het binnenste en de kleur van de aardappel. Ik maak er een fotootje van. Ook van de banaan. Opvallend verschil.

Zondag, 28 februari 2021.

De laatste dag van de maand februari. En de eerste dag van de zomer? Volop zon, weinig wind en een zeer rustige zee. Eindelijk: ik ga zwemmen. Teddybeer gaat mee, maar ik laat hem al gauw los, want hij is niet alleen obstinaat, maar ook sterk, met scherpe nagels aan z’n poten. Op het strand gaat ie lekker in het zand rollen met z’n natte vacht. Ik blijf drijven in de rustige deining van de baai en voel het zonnetje op m’n huid prikken. Lekker. Veel te lang geleden. Wow. Misschien morgen nog een keertje! Maar dan is het wel maart…