Bruidssuite

Zaterdag, 30 mei 2020.

De ochtend staat in het teken van de gasten die we vanavond hebben. Een bruidspaar, dat verderop in de kerk gaat trouwen, komt hier een nachtje in de kubo slapen. Dus samen met Pinkie een voorjaarsschoonmaak. Het bed wordt opgemaakt, de badkamer schoon, hier en daar losgeschoten bamboe vastgetimmerd.

De schoonzus van de bruid komt kijken, samen met een vriendin, zijn verrukt van de kubo en besluiten de reservering van alleen slapen om te zetten naar een B&B-verblijf, met de mogelijkheid open houdend er nog enkele dagen aan vast te plakken. Van ons mag dat, haha.

Toch ook pech. De bril en deksel van het toilet glijden geluidloos omlaag als je ze loslaat, dank zij een vernuftig systeem. Echter, er is iemand geweest die het blijkbaar stevig omlaag gedrukt heeft en nu zit er een breuk in de verbinding. Ik ga de onderdelen lijmen, maar die zijn zo fragiel dat ik er de grootste moeite mee heb. Daarbij, ik wil het klaar hebben voordat het bruidspaar hier komt om zich te kleden voor het feestje. Da’s om 14 uur.

Het roemruchte filippijns kwartiertje brengt de gasten echter om half vijf. De kubo is even een beauty-saloon voor make-up, foto-sessies en wat verder nodig is. Zeker acht mensen proppen zich in de hut heen en weer, maar om kwart over zes is de bruid klaar voor het huwelijk en verlaat ze de B&B. In het rozige licht van een ondergaande zon. Net op tijd, want over een half uur is het donker. Foto mag.

Helaas zonder bruidegom, die houdt zich op in of bij de kerk. In afwachting van wat komen gaat.

Tegen elven komen ze terug. Ik slaap al en merk er niets van. Judy, als altijd is er meteen bij om ze welterusten te zeggen.

De volgende ochtend, voor vertrek, schrijven ze in ons gastenboek:

Thank you very much for accomodating us. The place is great, peaceful and refreshing. Thanks also for the food we’ve shared together, the first breakfast as husband and wife. Godbless & more power! The owner is approachable..

Patz & Pam.”